stropdas overhemd

Stropdas combineren met je overhemd

Sommige mensen combineren er lustig op los terwijl dit voor andere echt een hele lastige klus is. Vooral mannen hebben moeite met het vinden van de juiste combinaties. Het uitkiezen van wat je wilt dragen kan zelfs voor eenvoudige, alledaagse gelegenheden lastig zijn. Eerst sta je een tijd voor de kast om een geschikt overhemd te vinden. Heb je het perfecte overhemd gevonden, dan begint de zoektocht naar een bijpassende stropdas. Maar hoe combineer je nu eigenlijk een stropdas met je overhemd?

Stropdas donkerder dan overhemd

Stropdassen zijn echte aandachtstrekkers en geven een nette uitstraling aan je outfit. De combinatie van een passend overhemd en een geschikte stropdas zal ervoor zorgen dat je opvalt. Kies in ieder geval altijd een stropdas die donkerder is als je overhemd als je op safe wilt spelen. Wat witte en neutrale kleuren betreft betekent dit dat bijna elke stropdas zal werken. Bij donkere en feller gekleurde overhemden kan dit lastiger zijn. Soms kan het wel een geschikte optie zijn om een lichtere stropdas te kiezen, zolang het maar opvalt in vergelijking met je overhemd. Probeer nooit dezelfde kleur das met overhemd te combineren.

Welke combinaties niet?

Over het algemeen zal je een stropdas met één kleur uitkiezen die op een zodanige manier opvalt (of juist niet) dat het past bij de gelegenheid waarvoor je deze gaat dragen. Combineer geen felgekleurde stropdas met een felgekleurd overhemd, mits je naar een discofeestje gaat. Vermijd extreme contrasten ook, die zijn leuk voor clowns.

Stropdassen en patronen

Als je een stropdas kiest met een patroon, kies dan voor een patroon met de kleur die ook in je overhemd verwerkt zit. Op deze manier past de stropdas moeiteloos bij je overhemd. De uitzondering op deze regel is dat je geen stropdas met een fijn, herhalend patroon moet kiezen, waarbij de achtergrondkleur gelijk is aan de kleur van je overhemd. Hiermee genereer je weinig contrast. Beter is het werkje dat in de stropdas zit te laten matchen met je hemd. Tot slot is het beter om geen dassen met een patroon te kiezen dat lijkt op het patroon van je overhemd. Effe overhemd, stropdas met werkje, of andersom, overhemd met werkje, effe stropdas.

scheerapparaat onderdelen

Een elektrisch scheerapparaat kiezen

Of u nu uw eerste elektrische scheerapparaat koopt of een nieuwe, het zoeken naar de vele beschikbare merken en modellen kan verbijsterend zijn. Maar raak niet in paniek, we helpen u te bepalen welke functies voor u het belangrijkst zijn en om uw keuzes te beperken. Roterend of recht? Nat of droog? Op netstroom of oplaadbaar?

Heb je extra advies nodig over een onderdeel van u oude scheerapparaat? Fiyo staat voor u klaar om het juiste onderdeel voor een scheerapparaat te bestellen.

Merk: Er zijn verschillende grote spelers in de elektrische scheermarkt; Philips, Braun, Panasonic en Remington om de meest bekende te noemen. Als het gaat om het scheren van iets dat zo waardevol is als je gezicht, raden we je altijd aan om een vertrouwd en betrouwbaar merk te kiezen.

Mannen prefereren over het algemeen het ene merk boven het andere en dit komt vooral neer op persoonlijke voorkeur. Maar over het algemeen is Philips de marktleider als het gaat om roterende scheerapparaten.

Scheerkoppen of bladen? Elektrische scheerapparaten vallen in een van de twee categorieën; met bladen of koppen. Een scheerapparaat met koppen is gemaakt van een dunne, gebogen metaalfolie die een snijblad afdekt. Bij het heen en weer bewegen glijdt de folie over de contouren van uw gezicht terwijl het mes stoppels snijdt wanneer deze door de geperforeerde folie prikt. De scheerapparaten zijn geweldig als je een kortere, dunnere baard hebt en elke dag een gladgeschoren gezicht wilt bereiken. Ze worden ook door mannen met een gevoelige en gevoelige huid gebruikt, omdat ze minder ruw zijn voor de huid. Als u lijdt aan een gevoelige huid, let dan goed op uw techniek en gebruik een scheerpreparaat van goede kwaliteit om uw huid te beschermen en irritatie te helpen voorkomen.

Een scheerapparaat met koppen heeft drie of vier ronde koppen die gemakkelijk in een cirkelvormige beweging rond uw functies bewegen. Snijders draaien onder de koppen terwijl ze over het gezicht bewegen en het haar knippen. Deze scheerapparaten zijn over het algemeen geschikt voor heren met iets langere stoppels die zich niet elke dag willen scheren. Ze zijn ook effectiever voor mannen met een gemiddelde tot grove baarddichtheid en een hardere huid.

Opladen: Elektrische scheerapparaten kunnen op het net worden aangesloten, op batterijen werken of herlaadbaar zijn en de optie waar u voor gaat, is waarschijnlijk afhankelijk van uw levensstijl. Oplaadbare scheerapparaten zijn ideaal voor gebruik onderweg, bieden de flexibiliteit en het gemak om overal en altijd te scheren, maar de levensduur van de batterij kan een belemmering vormen als deze te vaak moet worden opgeladen. Er zijn een aantal batterij-aangedreven scheerapparaten op de markt; deze zijn geweldig voor incidenteel gebruik, maar zijn niet kosteneffectief voor regulier scheren aangezien de kosten van batterijen snel oplopen.

Nat of droog? Een andere belangrijke beslissing is nat scheren versus droog scheren. Droog scheren is super snel en schoon, dus is het ultieme om gemakkelijk te kunnen scheren en veel mannen geven de voorkeur aan de snelheid en het gemak van een droog elektrisch scheerapparaat. Naast droog gebruik kunnen sommige elektrische scheerapparaten ook nat worden gebruikt, met een scheergel of schuim die u het beste van beide werelden biedt. Sommige kunnen zelfs in de douche worden gebruikt, hoewel we niet aanraden ze helemaal onder te dompelen. Panasonic biedt in het bijzonder fantastische natte en droge technologie. Lees altijd de instructies van de fabrikant voordat u uw scheerapparaat nat maakt, want niet alle zijn geschikt voor gebruik op deze manier.

voordeligscheren.nl

Goedkoop scheren met Wilkison of juist met Remington?

Vanaf een bepaalde leeftijd zal iedere jongen en man eraan moeten geloven: scheren. En ook vele vrouwen scheren hun benen zodra deze in de zomer weer volop te zien zijn. Maar wat zijn nou de beste scheerspullen? Welke scheerspullen zijn er überhaupt? En waar kun je deze het beste halen? Hoe moet je nou een baard trimmen? En wat zijn de beste winkels om deze spullen te halen? Deze dingen kun je je afvragen als het tijd wordt om je voor de eerste keer te scheren, maar ook als je niet meer tevreden bent over je huidige manier van scheren. In die gevallen kun je misschien wat hulp gebruiken. Daarom hebben wij wat dingen voor je op een rijtje gezet.

Soorten Gezichtsbeharing

Er zijn vele manieren waarop je kunt scheren. Je kunt besluiten dat je helemaal geen haar op je gezicht wilt. Dit is bij hele jonge mannen het geval. Je kunt natuurlijk ook een baard laten staan. Dit kan een volledige baard zijn maar ook bijvoorbeeld een sik, bakkebaard, five o’clock shadow, korte baard, stoppelbaard, ringbaard, goatee, baldo en nog vele varianten erop. Een baard(je) kan helpen er stoer of juist verfijnt uit te zien, maar lang niet iedere baard staat bij iedere man. Het beste is te kijken naar welke baard het beste bij je gezicht past. Als je echt advies wilt kan een kapper of barbier je vaak wel van advies voorzien.

Soorten Scheren

Ook als je eenmaal je stijl gekozen hebt kun je kiezen uit verschillende manieren om je te scheren. Scheer je wel of zonder scheerschuim? Of gebruik je juist liever scheergel? Hoe secuur moet je te werk gaan? En zo zijn er nog vele andere vragen. Er is ook nog een groot verschil tussen elektrische scheerapparaten en gewone scheerapparaten. Welke je voorkeur heeft ligt puur aan je persoonlijke voorkeur. Scheerapparaten zijn vaak de beste manier om een groot deel van je gezichtshaar in één keer weg te halen. Maar als je je gezichtshaar niet helemaal kwijt wilt zijn er ook nog baardtrimmers die je kunnen helpen om je baard precies in de goede stijl te trimmen. Daarnaast kun je kiezen uit vele verschillende merken zoals Remington, Bayliss, Sencor, Wilkinson, Philips, Panasonic. Braun en nog veel meer.

Scheerspullen Kopen

De spullen kunnen gekocht worden in de meeste winkels voor persoonlijke verzorging. Zij hebben vaak een aardig assortiment merken en soorten. Maar je zou ook eens kunnen kijken bij een gespecialiseerde winkel voor scheerapparaten. Een voorbeeld hiervan is Voordeligscheren.nl. Hier kun je online nieuwe scheermesjes of zelfs een heel nieuw scheerapparaat bestellen. Dit kan een handige optie zijn als je al precies weet wat je wilt. Natuurlijk zul je, ook als je alles al in huis hebt, af en toe terug moeten gaan. Scheermesjes gaan immers maar een bepaalde tijd mee.

Dus wat lijkt jou de beste manier van scheren? Kijk eens bij verschillende winkels en probeer verschillende producten uit tot je iets hebt gevonden wat je bevalt. Wat voor jou het prettigste is, is namelijk heel persoonlijk.

Top 10 scheerapparaten

Benieuwd naar de top 10 scheerapparaten? Een scheerapparaat kopen doe je niet iedere dag en daarom is het goed om je eerst goed in te lezen.