Een elektrisch scheerapparaat kiezen

Of u nu uw eerste elektrische scheerapparaat koopt of een nieuwe, het zoeken naar de vele beschikbare merken en modellen kan verbijsterend zijn. Maar raak niet in paniek, we helpen u te bepalen welke functies voor u het belangrijkst zijn en om uw keuzes te beperken. Roterend of recht? Nat of droog? Op netstroom of oplaadbaar?

Heb je extra advies nodig over een onderdeel van u oude scheerapparaat? Fiyo staat voor u klaar om het juiste onderdeel voor een scheerapparaat te bestellen.

Merk: Er zijn verschillende grote spelers in de elektrische scheermarkt; Philips, Braun, Panasonic en Remington om de meest bekende te noemen. Als het gaat om het scheren van iets dat zo waardevol is als je gezicht, raden we je altijd aan om een vertrouwd en betrouwbaar merk te kiezen.

Mannen prefereren over het algemeen het ene merk boven het andere en dit komt vooral neer op persoonlijke voorkeur. Maar over het algemeen is Philips de marktleider als het gaat om roterende scheerapparaten.

Scheerkoppen of bladen? Elektrische scheerapparaten vallen in een van de twee categorieën; met bladen of koppen. Een scheerapparaat met koppen is gemaakt van een dunne, gebogen metaalfolie die een snijblad afdekt. Bij het heen en weer bewegen glijdt de folie over de contouren van uw gezicht terwijl het mes stoppels snijdt wanneer deze door de geperforeerde folie prikt. De scheerapparaten zijn geweldig als je een kortere, dunnere baard hebt en elke dag een gladgeschoren gezicht wilt bereiken. Ze worden ook door mannen met een gevoelige en gevoelige huid gebruikt, omdat ze minder ruw zijn voor de huid. Als u lijdt aan een gevoelige huid, let dan goed op uw techniek en gebruik een scheerpreparaat van goede kwaliteit om uw huid te beschermen en irritatie te helpen voorkomen.

Een scheerapparaat met koppen heeft drie of vier ronde koppen die gemakkelijk in een cirkelvormige beweging rond uw functies bewegen. Snijders draaien onder de koppen terwijl ze over het gezicht bewegen en het haar knippen. Deze scheerapparaten zijn over het algemeen geschikt voor heren met iets langere stoppels die zich niet elke dag willen scheren. Ze zijn ook effectiever voor mannen met een gemiddelde tot grove baarddichtheid en een hardere huid.

Opladen: Elektrische scheerapparaten kunnen op het net worden aangesloten, op batterijen werken of herlaadbaar zijn en de optie waar u voor gaat, is waarschijnlijk afhankelijk van uw levensstijl. Oplaadbare scheerapparaten zijn ideaal voor gebruik onderweg, bieden de flexibiliteit en het gemak om overal en altijd te scheren, maar de levensduur van de batterij kan een belemmering vormen als deze te vaak moet worden opgeladen. Er zijn een aantal batterij-aangedreven scheerapparaten op de markt; deze zijn geweldig voor incidenteel gebruik, maar zijn niet kosteneffectief voor regulier scheren aangezien de kosten van batterijen snel oplopen.

Nat of droog? Een andere belangrijke beslissing is nat scheren versus droog scheren. Droog scheren is super snel en schoon, dus is het ultieme om gemakkelijk te kunnen scheren en veel mannen geven de voorkeur aan de snelheid en het gemak van een droog elektrisch scheerapparaat. Naast droog gebruik kunnen sommige elektrische scheerapparaten ook nat worden gebruikt, met een scheergel of schuim die u het beste van beide werelden biedt. Sommige kunnen zelfs in de douche worden gebruikt, hoewel we niet aanraden ze helemaal onder te dompelen. Panasonic biedt in het bijzonder fantastische natte en droge technologie. Lees altijd de instructies van de fabrikant voordat u uw scheerapparaat nat maakt, want niet alle zijn geschikt voor gebruik op deze manier.