Stropdas combineren met je overhemd

Sommige mensen combineren er lustig op los terwijl dit voor andere echt een hele lastige klus is. Vooral mannen hebben moeite met het vinden van de juiste combinaties. Het uitkiezen van wat je wilt dragen kan zelfs voor eenvoudige, alledaagse gelegenheden lastig zijn. Eerst sta je een tijd voor de kast om een geschikt overhemd te vinden. Heb je het perfecte overhemd gevonden, dan begint de zoektocht naar een bijpassende stropdas. Maar hoe combineer je nu eigenlijk een stropdas met je overhemd?

Stropdas donkerder dan overhemd

Stropdassen zijn echte aandachtstrekkers en geven een nette uitstraling aan je outfit. De combinatie van een passend overhemd en een geschikte stropdas zal ervoor zorgen dat je opvalt. Kies in ieder geval altijd een stropdas die donkerder is als je overhemd als je op safe wilt spelen. Wat witte en neutrale kleuren betreft betekent dit dat bijna elke stropdas zal werken. Bij donkere en feller gekleurde overhemden kan dit lastiger zijn. Soms kan het wel een geschikte optie zijn om een lichtere stropdas te kiezen, zolang het maar opvalt in vergelijking met je overhemd. Probeer nooit dezelfde kleur das met overhemd te combineren.

Welke combinaties niet?

Over het algemeen zal je een stropdas met één kleur uitkiezen die op een zodanige manier opvalt (of juist niet) dat het past bij de gelegenheid waarvoor je deze gaat dragen. Combineer geen felgekleurde stropdas met een felgekleurd overhemd, mits je naar een discofeestje gaat. Vermijd extreme contrasten ook, die zijn leuk voor clowns.

Stropdassen en patronen

Als je een stropdas kiest met een patroon, kies dan voor een patroon met de kleur die ook in je overhemd verwerkt zit. Op deze manier past de stropdas moeiteloos bij je overhemd. De uitzondering op deze regel is dat je geen stropdas met een fijn, herhalend patroon moet kiezen, waarbij de achtergrondkleur gelijk is aan de kleur van je overhemd. Hiermee genereer je weinig contrast. Beter is het werkje dat in de stropdas zit te laten matchen met je hemd. Tot slot is het beter om geen dassen met een patroon te kiezen dat lijkt op het patroon van je overhemd. Effe overhemd, stropdas met werkje, of andersom, overhemd met werkje, effe stropdas.